Școala Gimnazială Specială "C. Păunescu" Iași

PRIETENIE ȘI DIVERSITATE PRIN ARTĂ ȘI JOC - activitate feb 2024

În zilele de 26 și 27 februarie 2024 s-au desfășurat primele activități din Proiectul Județean "Prietenie și diversitate prin artă și joc", proiect care reunește elevi cu CES și profesori de sprijin, logopezi și consilieri școlari din școlile integratoare din județul Iasi.
Regăsirea în afara mediului online a fost cu bucurie și entuziasm din partea tuturor. 
La nivel primar, activitatea a fost susținută de prof sprijin Anca Ciubotariu, prof sprijin Bianca Simon din Școala Gimnazială Prof. ”Mihai Dumitriu” Valea Lupului și s-a numit: "Atelier de creație- Mandala". Elevii au realizat mandale folosind diverse materiale (pon-pon, mărgele, paiete), relaxându-se într- atmosferă plăcută. În același timp au exersat motricitatea fină a mâinilor dar și abilitățile de comunicare și relaționare adecvată cu alți elevi din școli integratoare.
La nivel gimnazial, ne-am întâlnit la Școala Gimnazială  B. P. Hașdeu" la activitatea "Firul prieteniei: cusături unice cu mărțișoare integrative", coordonata de profesor de sprijin Vasiliu Mihaela. Elevii au avut ocazia sa învețe sa coasă pe etamină simboluri ale primăverii.
În cadrul acestor activități se creează cadrul potrivit pentru ca elevii să colaboreze între ei, să își gestioneze emoțiile și comportamentele, au oportunitatea să își facă noi prieteni, să își exerseze abilități de socializare dar și psihomotrice, cât și să învețe lucruri noi și interesante. 
Proiectul va continua până în luna decembrie 2024, cu activități lunare, pe ambele cicluri de învățământ, având și o activitate de impact, în luna iunie.

Informații

Suntem singura instituţie de profil din municipiul Iași și instituţie de practică pedagogică pentru studenţii universităţilor ieşene cu profil socio-psiho-pedagogic.

La nivelul judeţului Iaşi, şcoala noastră asigură servicii specializate pentru elevii cu dificultăţi în învăţare integraţi în învăţământul public, în vederea oferirii de şanse egale de educaţie şi formare.