Școala Gimnazială Specială "C. Păunescu" Iași
Featured

PRIETENIE ȘI DIVERSITATE PRIN ARTĂ ȘI JOC - activitate martie 2024

Zile de conectare și bucurie pentru elevii integrați

28 și 29 martie au fost doua zile de bucurie pentru o parte din elevii integrati in scolile integratoare iesene. Alaturi de prof de sprijin, prof. logopezi și consilieri scolari, elevi din învățământul primar si gimnazial sunt implicați în proiectul județean "Prietenie și diversitate prin artă și joc" in cadrul căruia se organizează lunar câte o activitate pe fiecare din cele doua niveluri. 

Intâlnirea elevilor din învățământul primar a avut loc la Scoala Gimnazială "Elena Cuza" , ghidați de către organizatorii activității, prof. de sprijin Orghici Simona, prof. Logoped Raluca Bulimar, prof consilier scolar Fordea Ramona, elevii au realizat felicitări de primăvară, exersandu-si abilitățile manuale și creativitatea. Mai mult, copiii au avut ocazia sa poarte dialog și să aibă raporturi de colaborare cu cei de-o vârstă cu ei în cadrul jocurilor propuse de d-nele profesoare. 
Iată un feedback de la un elev: "Ma puteti lua doar pe mine la toate activitatile?"

Pe de alta parte, pe 29 a avut loc activitatea de la gimnaziu, unde elevii din scolile integratoare participante au avut ocazia, poate unică în viață, să pășească în incinta Liceului Special Tehnologic "Vasile Pavelcu" și să comunice prin semne cu elevii acestei școli. 
Profesor psihopedagog Tomulica Maria, profesor psihopedagogie speciala  Iordachescu Anca și profesor psihopedagog Iordachescu Florin, au  introdus participanții în lumea tăcută a semnelor, în cadrul unei activități complexe de dezvoltare socio-emoțională. Elevii au fost încântați de relaționarea dintre ei, au organizat pe grupuri mici scenete, afișe emoționante și au finalizat întâlnirea cu un mare dans coordonat de dl. profesor educator Emilian Paduraru.

La ambele activități au participat on-line și colegi din școlile integratoare din Târgu Frumos,  Pașcani și Mogosesti, alături de elevi integrați.  

Poate că imaginile vor oferi cât de cât mărturie a bucuriei copiilor, la aceste doua evenimente.

Prof. itinerant/ de sprijin Lavinia Aradoaie 
Scoala Gimnaziala  Speciala "Constantin Paunescu" Iasi

Informații

Suntem singura instituţie de profil din municipiul Iași și instituţie de practică pedagogică pentru studenţii universităţilor ieşene cu profil socio-psiho-pedagogic.

La nivelul judeţului Iaşi, şcoala noastră asigură servicii specializate pentru elevii cu dificultăţi în învăţare integraţi în învăţământul public, în vederea oferirii de şanse egale de educaţie şi formare.